26 Mayıs 2015 Salı

Sini Köftesi Tarifi

Neler Lazım?
1 adet büyük soğan 
650 gram kadar yağsız kıyma 
iri yeşil fıstık 
800 gram iri bulgur 
1 tane patates 
yarım çay kaşığı kimyon 
1 yemek kaşığı karabiber 
3 tatlı kaşığı tuz 
iki buçuk tatlı kaşığı kırmızı biber 
yarım çay kaşığı tarçın 
eğer istenirse 2 su bardağı kadar da su

Nasıl Hazırlanılır?
Öncelikle kekini yapmak üzere suyumuzu kaynatıyoruz. Ardından bulguru bu kaynatılan suya koyarak şişmesini bekliyoruz. Bu sırada kıymayı ve soğanı başka bir kapta kavuruyoruz. Bulgurun içine un ve 2 adet yumurtayı koyuyoruz. Kıymanın üzerine de bulgurun diğer yarısını yayıyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Üstü ve altı kızardığında fırından çıkararak dilimleyerek servis yapıyoruz.

Sini köftesinin içli köftenin fırında pişirileni olarak düşünebiliriz. Bu yemek çoğunlukla özel günlerde aylık kutlamalarda düğünlerde bayramlarda yapılır. Restoranlarda pek bulunan bir şey değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder