Neler Lazım?
1 adet büyük soğan
650 gram kadar yağsız kıyma
iri yeşil fıstık
800 gram iri bulgur
1 tane patates
yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz
iki buçuk tatlı kaşığı kırmızı biber
yarım çay kaşığı tarçın
eğer istenirse 2 su bardağı kadar da su
Nasıl Hazırlanılır?
Öncelikle kekini yapmak üzere suyumuzu kaynatıyoruz. Ardından bulguru bu kaynatılan suya koyarak şişmesini bekliyoruz. Bu sırada kıymayı ve soğanı başka bir kapta kavuruyoruz. Bulgurun içine un ve 2 adet yumurtayı koyuyoruz. Kıymanın üzerine de bulgurun diğer yarısını yayıyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Üstü ve altı kızardığında fırından çıkararak dilimleyerek servis yapıyoruz.
Sini köftesinin içli köftenin fırında pişirileni olarak düşünebiliriz. Bu yemek çoğunlukla özel günlerde aylık kutlamalarda düğünlerde bayramlarda yapılır. Restoranlarda pek bulunan bir şey değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder