Neler Lazım?
1 litre kadar su
1 buçuk çay bardağı buğday nişastası
1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
kırılmış buz ve kırmızı gıda boyası
![]() |
Bici Bici |
Nasıl Yapıyoruz?
Önce kaymak dediğimiz kısmını hazırlayarak başlıyoruz. Soğuk suyla nişastayı tencereye koyuyoruz. Altını açmadan önce iyice karıştırıyoruz. Altının hafif açarak ve sürekli karıştırarak muhallebi haline gelene kadar pişiriyoruz. Hazırlayacağımız kabı önceden ıslatıyoruz. Kabı ıslatmak muhallebinin oradan daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Islatılmış kabımıza hazırladığımız kremayı döküyoruz. Bu bir gece kadar dolapta beklemeli. Ertesi gün çıkarıp kare şeklinde kesmeliyiz. Kestiğimiz kareleri eşit şekilde kaselere paylaştırıp üzerine pudra şekeri ve kırılmış buzları koyalım. Biraz daha pudra şekeri serptikten sonra istenilirse kırmızı gıda boyası da eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder